2 napos advent Zakopanéban fakultatív lovas szánozással

Úticél: Lengyelország, Zakopane
Szállás típus: Panzió
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 éj
Típus: Városlátogatás, Körutazás
Indulás: 2024-12-14

 

Leírás: Adventi buszos utazás Zakopanéba! Zakopane a lengyelországi Tátra ékszerdoboza, amely az adventi időszakban ünnepi mesevilággá változik! Forralt bor és mézeskalács illata száll az utcákon, de kalandra is jut idő: a város felett magasodó Kasprowy-csúcs meghódítása kabinos felvonóval vagy hó esetén lovas, kutyás szánozás!

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Autóbusz

Program: 1. nap:
Indulás reggel 05:00-kor kor (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás Zakopanéba rövid pihenőkkel.

Érkezés Zakopanéba, a lengyelországi Tátra fővárosába. A gorál népcsoport által lakott települést a Magas-Tátra gyöngyszemének hívják, gyönyörű faházai, hegyi környezete és hangulatos sétálóutcája, piaca miatt. Idegenvezetőnkkel városnézés, majd szabadprogram, amelynek keretében lehetőség lesz vásárlásra, a helyi piac felkeresésére, múzeumlátogatásra, de akár siklóval meghódíthatjuk az 1128 m-es Gubalowka-hegyet! (kb. 30 PLN/fő), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. Este fakultatív program lehetőségként sötétedés utáni fáklyás lovas szánozásra invitáljuk önöket, mely a szállásunktól indul és oda érkezik vissza. A program kb. 1 órás. Igényelni előre szükséges foglaláskor, fizetni a helyszínen kell.
Amennyiben nem jelzik előre, irodánk lefoglalja a szánozást, mely összegét a helyszínen kötelezően ki kell fizetni még akkor is, ha nem kíván részt venni a programon. A fakultatív programok minimum 25 fő jelentkezése esetén indulnak.

S hogy mi vár ránk az adventi forgatagban? Forralt bor, gyömbéres forró sör, frissen sült sütemények illata lengi be a levegőt. Ízletes, tradicionális sajtokat, faszénen sült húsokat kóstolhatunk, helyi kézműves portékákat, faárukat, szépen kidolgozott bőr- és irhaárukat, na meg a jól ismert tejkaramellát is megtaláljuk. Az adventi időszak Zakopanéban igazán különleges élmény: múltidéző barangolás egy mesebeli tájon, ahol minden természetesebb, csendesebb, harmonikusabb, mint a nagyvárosokban. Garantált lesz az ünnepre hangolódás!

2. nap:
Reggeli után egy felejthetetlen kirándulásra indulunk a Zakopane fölött magasodó Kasprowy-csúcsra kabinos felvonóval (1987 m), ahol gyönyörű panoráma vár minket, majd indulás haza. Érkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Fakultatív programlehetőség

Aki egy igazán autentikus programra vágyik bátran próbálja ki a lovas szánozást. A kis utakon csengettyűs fáklyás lovas szánok suhannak az esti sötétségben, melyeket hímzett bekecsbe bújt, fekete kalapos hegyi férfiak, a gGorálok hajtanak. Kalandos kirándulás a kanyargós havas ösvényeken, miközben egy téli mesevilág elevenedik meg. Az ár a kb 1 órás szánozás mellett tartalmazza: a mókázás után megvendégelik a csoportot meleg teával vagy forralt borral, egy sült kolbászkával (kenyérrel, szószokkal) és a híres Oscypek sajttal.

A lovasszánok 4-6-8 személyesek. Mindig olyanok és annyi, akik éppen tudnak dolgozni. Így nem tudunk előre pontosan megadott férőhelyes szánokat foglalni. Ha esetleg nincs hó, a kirándulás lovaskocsival valósul meg. Igényelni előre szükséges foglaláskor, fizetni a helyszínen kell.
Amennyiben nem jelzik előre, irodánk lefoglalja a szánozást, mely összegét a helyszínen kötelezően ki kell fizetni még akkor is, ha nem kíván részt venni a programon. A fakultatív programok minimum 25 fő jelentkezése esetén indulnak.

Szállásról:

A legmagasabb szintű kényelmet és kikapcsolódást biztosítjuk. Szobáink korszerűek, minden kényelemmel felszereltek és nagyon tágasak. Munkatársaink mindig a legmagasabb minőséget, tisztaságot és fertőtlenítést biztosítják minden tevékenységi területen. Minősített kiszolgálás, finom reggelik, történelmi, hangulatú létesítmény, meleg fogadtatás, hegyvidéki stílusban.

2 napos advent Zakopanéban fakultatív lovas szánozással

o Autóbuszos utazás
o Idegenvezetés
o 1 éjszaka szállás Panzióban
o Svédasztalos reggeli büfé formában
o Zakopane felfedezése
o Adventi vásár
o Fakultatív lovas vagy kutyás szánozás
o Kasprowy-csúcs

Kérjük, irodánk ASZF feltételeit ( https://www.adutours.hu/oldalak/35:utazasi-szerzdes.html ), illetve általános tudnivalóit ( https://www.adutours.hu/altalanos_informaciok.html ) figyelmesen olvassák el!

További fontos tudnivalók:

o A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
o Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
o Névmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
o Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
o Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
o Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek.
o 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o 35 fő alatti létszám esetén 5.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
o Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
o A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
o A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
o A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
o Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!
Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

UTASBIZTOSÍTÁS: Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást).

Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, rooming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a rooming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lengyelorszag

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Az ár tartalmazza:

  • Az autóbuszos utazást, 1 éjszaka szállást, reggelis ellátást és az idegenvezetés költségét.

Az ár nem tartalmazza:

  • Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (kötelezően fizetendő)

    Idegenforgalmi adó+ parkolási díj: 80 PLN/fő
    Lovasszán: 150 PLN/fő

    Vacsora felár: 7.000 Ft/fő
    Egyágyas felár: 12.000 Ft

    BBP biztosítás: 1.200 Ft/ fő (70 éves korig)
    BBP biztosítás: 2.400 Ft/fő (70 év felett)

    Várható belépődíj tájékoztató jelleggel: 160 PLN/fő (helyszínen változhatnak)

    35 fő alatti létszám esetén 5.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.

    Az árak tájékoztató jellegűek, a változás jogát fenntartjuk, bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, szervezési költség stb...). Azokban az esetekben, ahol a kötelező a helyi idegenvezető alkalmazása, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

vissza az előző oldalra