Kelet-stájer mozaik: Vorau - Pöllau

Úticél: Ausztria, Steiermark
Szállás típus: Nincs
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak, Kultúra és történelem, Városlátogatás, Városnéző programok
Indulás: 2024-10-26

 

Kelet-stájer mozaik: Vorau - Pöllau

Időpont: 2024. október 26. (szombat)
 
Felszállási lehetőség:  Siófok – Balatonföldvár – Balatonlelle – Balatonboglár - Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Balatonberény  útvonalon
Indulás Siófokról 5 óra 30-kor. Folyamatos utazás egy pihenővel.

Első állomásunk Kelet-Stájerország dimbes-dombos vidékén fekvő Vorau városa, mely 850 éves Ágoston-rendi apátságáról ismert. Az újjávarázsolt, idilli fekvésű épületegyüttes remekül harmonizál a stájer tájjal. Kolostorát III. Ottokár alapította a 12. században. Mivel az osztrák-magyar határvidéken állt, hamarosan átalakították a kolostort erőddé. A 17. század első felében kezdték meg átépítését barokk stílusban. Helyi vezetőnkkel ismerkedünk meg a Szent Tamás apátsági- és plébániatemplommal, valamint páratlan díszítésű sekrestyéjével. Nem maradhat ki a legszebb rész, a 20000 kötetet számláló barokk könyvtár sem.
Innen a közeli Pöllau-ba látogatunk. Kelet-Stájerország egyik legbájosabb települése a festői Pölauer Tal közepén fekszik. Itt is helyi vezetővel ismerkedünk a látnivalókkal. Ellátogatunk a kastélyba, mely egy vízivárra épült és egykor kolostor volt. A kastély mellett zöld labirintussal megépített bájos park található. Majd a Szent Vitus plébániatemplomot tekintjük meg, melyet gyakran nevezik a „stájer Szent Péter-dómnak”. Stájerország legnagyobb barokk temploma megépítésének ugyanis a vatikáni Szent Péter-bazilika szolgált példaképül.
Napunkat a Buchegger család gazdaságában fejezzük be. A család már 4 generáció óta foglalkozik mezőgazdasággal, elsősorban gyömülcstermesztéssel és annak hagyományos feldolgozásával. Bepillantást nyerhetünk munkájukba, azaz ahogy szlogenjük is szól, hogy kerül a gyümölcs „a fáról az üvegbe”. Ez már kicsit elárulja, hogy termékeik között találunk likőröket, pálinkákat, gyümölcsleveket, lekvárokat és sok más finomságot. Persze a kóstoló sem maradhat ki (3 féle likőr, ill. pálinka, 3 féle gyümöcslé, mindehhez pedig kemencében sült kenyér 3 féle krémmel). Végül természetesen vásárlásra is lesz lehetőség.
Tervezett hazaindulás 18 órakor. Érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 24.000,- Ft / fő
A program minimum 40 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető
A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás (500 Ft/fő); belépők (Vorau-i apátság, Pöllau kastély és templom) és program (Buchegger gazdaság kóstolóval) árai – 35 EUR/fő

Bővebb információ: P&P Tours Utazási Iroda (MKEH. eng.sz: U-000916)  
8640 Fonyód, Szent István u. 5      Tel/Fax: 85 362 125   v. 20/218-4121              
További részletek: www.pptours.hu,  e-mail: info@pptours.hu

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra