Egyiptom varázsa - rejtélyes piramisok és a Nílus ékkövei *****

Úticél: Egyiptom, Kairó
Szállás típus: Hotel *****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 7 éj
Típus: Városlátogatás, Hajóút
Indulás: 2024-10-29

 

Programleírás

1. nap: Budapest  - Kairó

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Kairóba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Kairóban (2 éj).

Tervezett szállás: Steigenberger El Tahrir Hotel  

2. nap: Kairó

Reggeli után városnézésünkkel megalapozzuk a fáraók országának megismerését. Először az ókori Egyiptom máig legimpozánsabb alkotásához, a gízai piramisokhoz látogatunk, melyek közül Hufu (Kheopsz fáraó) piramisa az ókori világ hét csodájának az egyike. Az eredetileg közel 147 méter magas ,,nagy piramis" 4000 évig a világ legmagasabb épülete volt. A három legnagyobb piramist a régészek becslése szerint i. e. 2600 és 2500 között emelték, építésük pontos körülményeit máig rejtély övezi. A piramisok őrzője, a varázslatos emberfejű, oroszlántestű szfinx is a Világörökség része. Hosszú időn át szinte teljesen betemette a homok, építtetőjének kiléte szintén vita tárgya a tudósok között. A piramismező után a régészeti leletek kincsestárába, az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumba látogatunk el, ahova a 22 ókori egyiptomi múmia is átkerült. A hatalmas múzeumban, 490 000 négyzetméteren több mint 50 000 kiállított tárgy várja az érdeklődőket. Ezután egy papirusz manufaktúrában megnézzük, hogyan készítették a papirusz tekercseket, végül egy parfümüzemben fejezzük be napunkat. Ebéd útközben.

3. nap: Kairó

Reggeli után kirándulás Memphiszbe és Dzsószer fáraó lépcsős piramisához Szakkarába. Memphisz hosszú ideig Egyiptom fővárosa, virágzása alatt a világ egyik legnagyobb városa, kulturális és tudományos központja volt. Dzsószer fáraó piramisához több középület is tartozott, amit folyamatosan tártak fel. Tervezője a polihisztor Imhotep volt, akit később az egyiptomiak istenként tiszteltek hatalmas tudása miatt. Délután Kairó iszlám arcával ismerkedünk: Citadella, Mohamed Ali mecset, Khan el Khalili bazár. Ebéd útközben. Este transzfer a repülőtérre, elutazás Asszuánba. Szállás Asszuánban (1 éj).

Tervezett szállás: Tolip Resort Aswan  

4. nap: Asszuán

Reggeli után városnézés a Nílus első zuhatagánál (katarakta) álló városban. Először a lenyűgöző méretű Asszuáni-gátat nézzük meg, mely egész Egyiptomot ellátja elektromos árammal és öntözővízzel. A gátról csodálatos kilátás nyílik a mögötte elterülő Nasszer-tóra. Ezután a Nílus egyik apró szigetén álló Philai Ízisz-templomot nézzük meg, majd a Befejezetlen Obeliszket. Délután fakultatív hajózás a Níluson, látogatás a Suhail szigeten található núbiai faluba, ahol megismerkedhetünk a helyiek életével.  Ebéd, vacsora és szállás a hajón (3 éj).

Tervezett hajó: MS Queen Hansa 

5. nap: Asszuán - Kom Ombo - Edfu

Reggeli után szabadprogram vagy kora reggel fakultatív kirándulás Abu Simbelbe, II. Ramszesz által építtetett sziklatemplomokhoz, melyet a Nasszer-tó kialakításakor szállítottak mai helyére. A nagyobb templomot II. Ramszesznek szentelték, a kisebbik pedig legkedveltebb és legismertebb feleségének, Nofertarinak állít emléket. Kora délután elhajózás Kom Ombo irányába, majd látogatás Kom Ombo templomába, melyet Szobek, a krokodilfejű isten és Haroérisz tiszteletére emeltek. A kettősség jegyében mindenből kettő található a templomban (két szentély, két bejárat), hogy egyik istent se sértsék meg. A templomban hallhatunk a különleges papi beavatási szertartás, a ,,krokodilos-teszt" legendájáról is. Tovább hajózás Edfu felé. Ebéd és vacsora a hajón.

6. nap: Edfu - Luxor

Reggeli után látogatás Hórusz, a sólyomisten edfui templomában. Hórusz, az ég ura, Ozirisz és Ízisz fiaként az egyiptomi istenvilág harmadik fontos tagja. Ezt fejezi ki a magasban szárnyaló sólyom alakja is, aminek a szeme mindent lát, szárnya pedig mindent átfog. Az istenség kultusza minden korszakban nagy jelentőséggel bírt, hiszen a fáraókat Hórusz földi megtestesítőjének tartották. Hajózás az esznai zsilip felé, ahol leengedik hajónkat a közel 6 méterrel alacsonyabb vízszintre, mielőtt Luxor felé vesszük az irányt. Közben pihenés, napozás a hajón. Ebéd és vacsora a hajón.

7. nap: Luxor

Kora reggel fakultatív hőlégballonozás Luxor felett. Reggeli után kijelentkezés a hajóról, majd Luxor nyugati partjára indulunk. Felfedezzük a Királyok Völgyét, ahol az egyiptomi Újbirodalom számos nagy uralkodójának temetkezési helyei találhatók. Többek között itt található Tutanhamon (külön belépővel látogatható) és IV. Ramszesz sírja is. Ezután a Hatsepszut fáraónő lépcsős sziklatemplomát nézzük meg, majd ellátogatunk egy alabástrom üzembe, végül pedig a furcsa hangon ,,éneklő" Memnón-kolosszusok történetét ismerhetjük meg. Délután a varázslatos Karnaki templomegyüttes felfedezésére indulunk, mely több mint 100 hektáron terül el, és közel 30 fáraó uralkodása alatt épült és bővült. A legnagyobb épület az Ámon-Ré tiszteletére emelt templom. A napunk megkoronázásaként a Nílus keleti partján álló Luxori templomegyüttest is meglátogatjuk, mely szintén a thébai háromság, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére épült. Vacsora és szállás Luxorban (1 éj).

Tervezett szállás: Sonesta St. George Hotel 

8. nap: Luxor - Kairó - Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás Kairón keresztül Budapestre.

 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!   

 


UNESCO Világörökségi helyszínek

Kairó óvárosa

Memphiszi nekropolisz (Gízai piramisok, Memphis, Szakkarra)

Núbiai műemlékek (Abu Simbel, philai Ízisz-szentély)

Théba és thébai nekropolisz (Királyok völgye, Luxor, Karnak)

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Egyiptom színe-java 1 hét alatt - a legfontosabb látnivalók Kairótól Luxorig, mindez 5*-os kényelemben.

Körutunk alatt megcsodáljuk a piramisokat, de nem csak Kairóban, hanem Szakkara környékén is, megnézzük az iszlám emlékeket, a hatalmas Asszuán-i gátat, a befejezetlen Obeliszket, felfedezhetjük Abu Simbel hatalmas templomát és a Nílus menti látnivalókat - hajózunk a Níluson, látogatást teszünk Luxor lenyűgöző templomaiban és a Királyok völgyében, a kalandvágyók pedig hőlégballonról is gyönyörködhetnek a napfelkeltében Luxor felett. 

Hogy ez mind beleférjen a programunkba reggelente korán kelünk, de kárpótolnak érte az életre szóló élmények.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Az ár nem tartalmazza

  • a borravalókat
    kb. 70 USD/fő

  • a vízumdíjat
    (helyszínen fizetendő)
    kb. 25 USD 
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár
    270 000 Ft
  • Fakultatív programok
    (min. 4 főtől, angol nyelven - 10 főtől magyar nyelven)
  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a nemzetközi repülőjegyet, 23 kg feladott poggyásszal,
    az Egyptair közvetlen járatával; Budapest - Kairó - Budapest útvonalon,
    és a belföldi repülőjegyeket Kairó - Asszuán / Luxor - Kairó útvonalon, 
    turista osztályon (kb. 195 000 Ft)

  • 4 éj szállást helyi 4*+ - 5*-os szállodákban,
    3 éj szállást 5*-os hajón,
    kétágyas szobákban

  • félpanziót a szárazföldön
    (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)
    a teljes ellátást a hajón
    (reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)

  • a transzfereket légkondicionált autóbusszal

  • a szükséges belépőket

  • a helyi egyiptológus idegenvezetést

  • a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetést

Fakultatív programok

Fakultatív programok árai (minimum 4 főtől, angol nyelven):

Kairóból:   
Hang és fényjáték a piramisoknál: 26 000 Ft

Asszuánból:
Abu Simbel kirándulás: 62 000 Ft
Núbiai falu látogatás hajóval: 26 000 Ft

Luxorból:
Hőlégballonos repülés: 56 000 Ft

 

A programok ára tartalmazza a transzfert, szükséges belépőket és angol nyelvű idegenvezetést.
Minimum 10 fő esetén a programokra a magyar idegenvezető is elkíséri a csoportot.


vissza az előző oldalra