Vietnam - Kambodzsa - Thaiföld - körutazás nyaralással Koh Changon 2025.02.12-28.

Úticél: Thaiföld, Koh Chang
Szállás típus: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 16 éj
Típus: Egzotikus út
Indulás: 2025-02-12

 

Leírás:

Ez az utazás Délkelet-Ázsia sokszínű világába repíti Önt! Első megállónk a nyüzsgő és életteli Ho Si Minh-város (ismertebb nevén Saigon), Indokína egykori fővárosa. A francia hatás tagadhatatlan - a koloniális épületek és a bagettbe töltött finomságok (banh mi) színesítik a délkelet-ázsiai forgatagot, ám Vietnam nem a múltba réved, hanem a jövőt építi. A vietnami gasztronómia világhírű, az ízletes falatok mellett kóstoljuk meg a világ egyik legjobb kávéját is. A Mekong-deltában a hagyományos falusi élettel és kézművességgel is megismerkedhetünk. Átrepülünk Kambodzsába, ahol utazásunk fénypontja, a dzsungel fogságából kiszabadított, lenyűgöző Angkor, az egykori Khmer Királyság fővárosa bűvöl el minket, majd Kambodzsa kevésbé ismert vidékeire is eljutunk, mielőtt átlépjük a kambodzsai-thaiföldi határt. Thaiföldön kompon érjük el Koh Changot, az "elefántszigetet", ahol a sziget álomszerű szépségű  tengerpartján pihenünk. Az utazás a mindig vibráló Bangkokban ér véget, amely kétségkívül az egyik legtöbb izgalmat és érdekességet kínáló város egész Ázsiában.

Az út kiemelt értékei:

  • Látnivalókban gazdag utazás Délkelet-Ázsia három országába, tengerparti kikapcsolódással
  • Jó helyismerettel rendelkező, tapasztalt idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Utazás Ázsiába és vissza kedvező menetrenddel, egy európai átszállással
  • Kényelmes, jó minőségű szálláshelyek, központi elhelyezkedéssel

Programok

február 12. szerda
Elutazás Budapestről a Qatar Airways járataival átszállással Ho Chi Minh-városba (Budapest-Doha 09:15-16:30, Doha-Ho Chi Minh-város 20:05-07:15).

február 13. csütörtök
Reggel érkezünk Ho Chi Minh-városba (ismertebb nevén Saigonba), transzfer a szállodába, pihenés. Délután a kínai negyeddel ismerkedünk: a 18. században a kínai betelepülők által alapított városrészben tipikus kínai stílusú üzletházakban hagyományos üzletek működnek. A Thien Hau pagodát is megnézzük, és a Binh Tay piacon, a kereskedelem "templomában" is körülnézünk. Vacsora, majd visszaindulunk a szállodába. Szállás: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

február 14. péntek
Délelőtt városnézés Saigonban: Notre-Dame-katedrális (kívülről, a templom felújítás alatt van), a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát, ahol a vietnami háború emlékeivel ismerkedhetünk meg és sétálunk a város nyüzsgő bevásárlóutcáján, a Dong Khoi utcán.  Délután más perspektívából ismerkedünk a várossal - vizibusszal folytatjuk utunkat a Saigon-folyón, majd a Thanh Da szigeten kiszállunk. A szigeten falusias környezet vár minket. Ellátogatunk a helyi piacra is, majd visszatérünk a szállodába. Szállás Saigonban: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

február 15. szombat
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Az út során megismerkedhetünk a helyiek életével, a kézművesek munkájával, és ha van kedvünk, biciklizhetünk egy fél órát a rizsföldek és farmok között (vagy helyi motoros riksával is megtehetjük az utat). Ebédre helyi különlegességet kóstolunk meg, mint például az elefántfülű hal és folyami rákok. Csónakkirándulás a Mekong-folyó szigetei között, majd délután visszautazunk Saigonba. Szállás Saigonban: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

február 16. vasárnap
Kora reggel a  híres Cu Chi alagutakhoz látogatunk el. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Transzfer a repülőtérre, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városába. Megérkezés után transzfer és szállás: Lotus Blanc Hotel 4*.

február 17. hétfő
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt Angkor Thom ősi városát látogatjuk meg. Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. Délután a varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik. Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. Szállás Siem Reap-ben: Lotus Blanc Hotel 4*.

február 18. kedd
Délelőtt a  Tonle Sap-tó partján cölöpökön álló falut, Kompong Khleangot fedezzük fel, a száraz évszakban jellemző alacsony vízállás miatt gyalogosan, majd csónakokról is ismerkedünk a helyiek mindennapjaival. Piknikebédünket az egyik legszebb házban fogyasztjuk el, majd visszatérünk a szállodába. Délután szabadidő. Szállás Siem Reap-ben: Lotus Blanc Hotel 4*.

február 19. szerda
Ma a helyiek mindennapi életével ismerkedünk meg alaposan: elkészítjük hagyományos khmer reggelinket, eltanulva a tökéletes rizstészta titkait egy helyi családtól. Továbbutazunk egy másik faluba, ahol kókusztermesztéssel, és bambuszba töltött ragacsos rizs készítésével foglalkoznak - meg is kóstolhatjuk a helyiek kedvenc édességét. Következő megállónk egy cukorpálma-ültetvény, majd egy pálmalevelekből kézműves termékeket készítő családhoz látogatunk. Ha kedvünk támad, akár magunk is készíthetünk egy kedves emléket otthonra. A nap végén elutazás Battambangba. Szállás Battambangban: Cambana La Riviere Hotel 4*.

február 20. csütörtök
 A napot a helyi piac forgatagában kezdjük, majd megcsodáljuk a folyóparti francia koloniális épületeket, a Fehér Elefánt templomot és a Wat Balat 11. századi pagodáját is. A legizgalmasabb programunk a bambuszvonat kipróbálása lesz: ezt a helyiek eredetileg áruszállításra és helyi közlekedésre használták, de manapság inkább a turisták örömére közlekednek a szép tájakon. A napot az angkori időkből megmaradt 11. században épült Ek Phnom templom romjainál koronázzuk meg.  Szállás Battambangban: Cambana La Riviere Hotel 4*.

február 21. péntek
Reggel elutazunk a Ban Pakkad határátkelőhöz, ahol átlépünk Thaiföldre. Transzfer busszal és hajóval Koh Changra, megérkezés kora este. Koh Chang - magyarul az Elefántsziget - a harmadik legnagyobb thaiföldi sziget. A sziget nyugati partját homokos strandok szegélyezik, a sziget belsejében hegyek, esőerdők, vízesések találhatók. A sziget egy 50 szigetből álló tengeri nemzeti park legnagyobb tagja.  Szállás: KC Grande Resort & Spa 5*.

február 22. szombat
Pihenés a tengerparton.

Fakultatív egész napos hajós kirándulás: 80 USD/fő, a helyszínen fizetendő.  Hajózás a Koh Chang környéki kristálytiszta vizű korallszigeteken (Koh  Klum és Koh Wai), fürdési és sznorkelezési lehetőséggel, ebéddel.

Szállás: KC Grande Resort & Spa 5*.

február 23-24. vasárnap-hétfő
Egész nap pihenés a tengerparton. Szállás: KC Grande Resort & Spa 5*.

február 25. kedd
Átkelünk komppal a szárazföldre és folytatjuk útunkat Bangkokba (kb. 5-6 óra). Szállás Bangkokban: Ramada Plaza by Wyndham Bangkok Menam Riverside 5*.

február 26. szerda
Thaiföld fővárosában a több ezer éves thai kultúra érdekes ötvözetet alkot a mai, modern, felhőkarcolókkal tűzdelt nagyvárossal. Reggeli után elindulunk felfedezni Bangkokot. A Chao Phraya folyó partján épült metropoliszt az ellentétek városának is nevezhetjük, hiszen remekül megférnek egymás mellett a hagyományos, cölöpökön álló házak és az aranyozott, csillogó templomok, a nyüzsgő piacok és a hatalmas bevásárlóközpontok, illetve a nagy forgalomban száguldó tuk-tukok és a modern Skytrain (magasvasút). Az út során felkeressük a thai főváros legfontosabb látnivalóit: a Királyi Palota együttesét a smaragd Buddhával, valamint a Wat Phot a 45 méteres fekvő Buddhával. Ebéd után folytatjuk Bangkok felfedezését: hosszúfarkú hajóra szállunk és Thonburi csatornáiban a híres "vízen élő emberek" életével ismerkedhetünk meg.  A városnézést a Hajnal templománál fejezzük be, mely Bangkok legismertebb szimbóluma. Ramada Plaza by Wyndham Bangkok Menam Riverside 5*.

február 27. csütörtök
Szabadidő Bangkokban a város további felfedezésére.

Fakultatív látogatás a Damnoen Saduek úszó piacon: 60 USD/fő, helyszínen fizetendő. Kora reggel indulunk a piacra, hiszen olyankor a legélénkebb: ezen a különleges helyen a portékák a csónakokban kapnak helyet, és az egymás mellett elhaladó hajókon történik a rengeteg különböző gyümölcs, zöldség, helyben sütött finomság, szövet, Buddha-szobor stb. adásvétele. Ha szemet vetünk valamire, alkudjunk rá, ahogy a helyiek! A piacon tett látogatás után visszatérünk Bangkokba és az Arany-hegy tetején helyet foglaló Wat Saket templomot nézzük meg, innen pazar a kilátás a thai metropoliszra.

Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Bangkok-Doha 20:40-00:05).

február 28. péntek
Továbbutazás Budapestre (Doha-Budapest 02:40-06:20).

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy a Budapest-Ho Chi Minh-város és Bangkok-Budapest útvonalon, átszállással a Qatar Airways menetrendszerinti járataival
  • Repülőjegy Ho Chi Minh-város-Siem Reap  útvonalon a Vietnam Airlines járatával
  • Egy db kézipoggyász és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
  • Különbusz a transzferek és a kirándulások során
  • Szállás három éjszakára Ho Chi Minh-városban a Liberty Saigon Riverside Hotelben, kétágyas  szobában
  • Szállás három éjszakára Siem Reapben  a Lotus Blanc Hotelben, kétágyas szobában
  • Szállás két éjszakára Battambangban a Cambana La Riviere Hotelben, kétágyas  szobában
  • Szállás négy éjszakára Koh Changon az KC Grande Resortban, kétágyas szobában
  • Szállás két éjszakára Bangkokban a Ramada Plaza by Wyndham Hotelben, kétágyas szobában
  • Büféreggeli a szállodákban
  • Három alkalommal ebéd
  • Egy alkalommal vacsora
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Városnézések a szükséges belépőkkel

Az ár nem tartalmazza:

  • Szervizdíj (javasolt borravaló): 90 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 25 fő.
  • A fakultatív programok minimumlétszáma: 15 fő.
  • Vietnámi és kambodzsai vízum igényléséhez , illetve a Thaiföldre való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
  • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
  • Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
  • Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el bizonyos látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
  • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Vietnam Airlines lemondási szabályzata szerinti 130 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra