Indokína kincsei: Vietnam és Kambodzsa - csoportos körutazás nyaralással 2025.02.23.-03.12.

Úticél: Vietnám, Észak Vietnám
Szállás típus: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 17 éj
Típus: Egzotikus út
Indulás: 2025-02-23

 

Leírás:

Izgalmas és felejthetetlen utazásra invitáljuk Délkelet-Ázsia szívébe. Vietnam természeti szépségei utánozhatatlanok, elég csak a Halong-öböl különös mészkőalakzataira gondolni. A városok közül az egzotikus Hanoi, a bűbájos Hoi An, a történelmi Hue és a vibráló Saigon (Ho Si Minh-város) mutatkozik be, majd a Mekong-delta vidékén folytatódik a kalandozás. Mui Ne üdülőváros tengerpartján pihenünk a trópusi finom homokú tengerparton. Kambodzsában a kihagyhatatlan Angkor csodálatos romvárosát és környékét fedezzük fel, és ellátogatunk a rohamosan fejlődő fővárosba, Phnom Penhbe is.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Hajózás a csodálatos Halong-öbölben
  • Világörökségi helyszínek: Halong-öböl, Hoi An, Hue, Angkor
  • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
  • Kedvező menetrend az Emirates járataival

Programok:

február 23. vasárnap
Elutazás Budapestről az Emirates járataival, átszállással Hanoiba (Budapest-Dubaj 15:10-23:20, Doha-Hanoi 03:40-12:40).

február 24. hétfő
Érkezés Hanoiba, transzfer a szállodába. Este vacsora egy helyi étteremben. Szállás Hanoiban: Sunway Hotel 4*.

február 25. kedd
Egész napos városnézés Hanoiban, Vietnam fővárosában. Meglátogatjuk a  Ho Chi Minh mauzóleumot (kívülről), a modern Vietnam megalapítójának cölöpökre, fából épített szerény lakóházát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, a miniatűr "Egylábú" Pagodát. Ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, melyben a vietnámi történelemről és az országban élő 54 népcsoportól alkothatunk képet. Délután az 1070-ben épült Irodalom Templomát nézzük meg, ami Vietnam első egyeteme volt, ahol megismerkedhetünk a vietnami kézírás művészetével is. Délután ellátogatunk az óvárosba, majd a Hoan Kiem tó szomszédságában található színházban a tradicionális vízi bábszínház előadását tekintjük meg.  Szállás Hanoiban: Sunway Hotel 4*.

február 26. szerda
Elutazunk a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Délután kihajózunk a "Leszálló sárkány" öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkősziklák, barlangok tarkítanak. Délután egy barlangot fedezünk fel, majd vegyünk részt a hajó programjain vagy egyszerűen csodáljuk az öböl szépségeit. Ebéd, vacsora és szállás a hajón: Indochine Cruise.

február 27. csütörtök
Reggeli a hajón, majd egy halászfaluban a helyiek mindennapjaival ismerkedünk meg. Kikötés, majd transzfer Hanoi repülőterére. Utunk a Vörös-folyó deltájánál található, szemet gyönyörködtető rizsföldek mellett halad el.  Elutazás repülővel Danangba, majd transzfer Hoi An városába. Szállás Hoi Anban: Hoi An Central Boutique Hotel 4*.

február 28. péntek
Délelőtt szabadidő vagy fakultatív program:

"Kókuszfalu" fél napos fakultatív kirándulás  ebéddel: 60 USD/fő (helyben fizetendő).
Biciklizünk az elárasztott rizsföldek közötti úton a "kókuszfaluba", Cam Thanhba (kb. egy óra), majd átszállunk egy hajóra ami Cua Dai tengeri kikötőbe visz. Itt kipróbálhatjuk a halászatot, majd egy bambuszkosár csónakban lebegünk át a mangrove erdőn.  Egy  helyi családnál ebédelünk, helyben termelt és frissen halászott finomságokat.

Délután a különleges hangulatú Hoi Anban barangolunk: a várost több mint 2000 éve alapították, virágzó délkelet-ázsiai tengeri kikötő volt. Séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban: a Chua Ong Pagoda, a 200 éves Tam Ky ház, a 400 éves Fedett Japán Híd megtekintése. A naplementét a Thu Bon folyón hajózva csodáljuk meg. Szállás Hoi Anban: Hoi An Central Boutique Hotel 4*.

március 1. szombat
Transzfer Danangba, majd drótkötélpályás felvonóval közelítjük meg a közel 1500 méteres magasságban épült óriási vidámparkot, igazi ázsiai Disneylandet. melynek legismertebb látnivalója az Aranyhíd - a fotókról biztosan ismerős a gyalogos híd, melyet óriási kezek tartanak. Az élményparkban virágoskertek, francia falu, játéktermek mellett pagodák és harminc étterem is helyett kapott. A kilátás a környező hegyekre és a tengerre fenséges! Továbbutazás Hue városába. A Parfüm-folyó partján épült város közel 150 évig volt Vietnam fővárosa, igen fontos szerepet játszott a vietnami történelemben. A pekingi Tiltott Város mintájára kezdték építeni a császári várost kb. 1300-ban.  Szállás Hue városában: Senna Hue Hotel 4*.

március 2. vasárnap
Elsőként a császárvárost, más néven a Citadellát látogatjuk meg, majd a Tu Duc császár mauzóleumát nézzük meg, mely az egyik legszebb látnivaló a városban. Ellátogatunk a ma is működő Tu Hieu pagodához, ahol a császári mandarinok sírjait láthatjuk. Transzfer Hue repülőterére, ahonnan elutazunk repülővel Ho Chi Minh városba, az egykori Saigonba. Transzfer a szállodába, szállás Saigonban: Orchids Saigon Hotel 4*.

március 3. hétfő
Délelőtt a híres C? Chi alagutakhoz látogatunk. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Délután városnézés Saigonban: Notre-Dame-katedrális (kívülről, felújítás alatt van az épület), a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát, ahol a vietnami háború emlékeivel ismerkedhetünk meg. Felfedezzük a Dong Khoi utcát, ahol a gyönyörű történelmi épületek exkluzív üzleteknek adnak otthont.
Este szabadidő: élvezzük ki a város gazdag éjszakai életét: próbálja ki a tetőteraszos bárokat, a jobbnál jobb éttermeket és szórakozóhelyeket, vagy az éjszakai piacok egyikét. Szállás Saigonban: Orchids Saigon Hotel 4*.

március 4. kedd
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet Vietnam éléskamrájaként is emlegetnek. A szigeteken és a mellékfolyókon élénk mezőgazdasági munka folyik az idilli környezetben. Hajóra szállunk Ben Tre városában, megállunk egy téglagyárnál, egy kókusz feldolgozó üzemben - élelmiszereket és használati tárgyakat is készítenek a kókuszból. Biciklivel vagy motoros riksával közelítjük meg az idilli környezetben található éttermet, ahol helyi alapanyagokból készült ízletes ebédet szolgálnak fel. Szampanon folytatjuk az utat a szűk csatornákban, majd kikötünk a városban és visszautazunk Saigonba. Szállás Saigonban: Orchids Saigon Hotel 4*. 

március 5. szerda
Elutazunk a tengerpartra, kelet felé, Phan Thietbe. Megérkezés után szabadidő a tengerparton. A következő három éjszakát a tengerparton töltjük:
A négycsillagos Pandanus Resort közvetlenül a homokos tengerparton található, gyönyörű kertben és hatalmas úszómedencével. A szobák mindegyike tv-vel, tea- és kávéfőzővel, minibárral, telefonnal, légkondicionálóval, hajszárítóval, széffel felszerelt. A superior standard szobák 30 m? alapterületűek, erkélyesek és a kertre néznek. 

március 6-7. csütörtök-péntek
Szabadidő a tengerparton, a helyszínen lehetőség a környék felfedezésére. Járja végig a közeli vörös homokkő kanyont a bokáig érő vízben, vagy próbálja ki a kiteszörfözést. A hotel közelében két sivatagos terület (Fehér- és Vörös-dűnék) is található, ezek napkeltekor a legszebbek, akár hőlégballonnal vagy quaddal is felfedezhetők, ha nem szeretnének gyalogolni a süppedős homokban. Mui Ne jelentős halászfalu is, reggel a tengerről visszatérő halászhajók és csónakok hozzák a friss zsákmányt, ha szeretik a tengeri herkentyűket, látogassák meg a számtalan jobbnál jobb haléttermek egyikét. Szállás: Pandanus Resort 4*.

március 8. szombat
Transzfer Ho Chi Minh-város repülőterére, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városába. Megérkezés után transzfer és szállás: Tara Angkor Hotel 4*.

március 9. vasárnap
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt Angkor Thom ősi városát látogatjuk meg. Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. Délután a varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik. Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. Szállás Siem Reap-ben: Tara Angkor Hotel 4*.

március 10. hétfő
Elindulunk a főváros, Phnom Penh felé. Útközben a 12. században épült Kompong Kdei hidat, majd Sambor Prei Kukban, a Chenla királyság egykori fővárosának régészeti területén a pre-angkori templomegyüttes maradványait nézzük meg. A következő megálló Skun, ami a sült, grillezett tarantulákat kínáló piacáról ismert település. Megérkezünk a fővárosba, hajóra szállunk és élvezzük a naplementét az óriási Mekong-folyón az egy órás hajókázás során. Elhaladunk a nevezetességek mellett és részesei lehetünk a vibráló város esti újjáéledésének.  Szállás Phnom Penh-ben: Anik Palace Hotel 4*.

március 11. kedd
Phnom Penh-el, becenevén "Ázsia gyöngyével" ismerkedünk. Első látnivalónk a Királyi palota területén található, a király kincseit örző Ezüstpagoda (kívülről). Láthatunk itt tömör aranyból készült, majdnem 10 000 gyémánttal kirakott Buddha szobrot és egyéb, a királynak ajándékozott műtárgyat. A Nemzeti Múzeumban a khmer művészet emlékeivel ismerkedünk, majd a város névadóját, a dombra 1372-ben épült Phnom pagodát látogatjuk meg. Következő megállónk az egykori iskola, a Tuol Sleng, melyet a vörös khmerek börtönnek használtak és uralmuk alatt elképzelhetetlen szörnyűségeket követtek el saját népük ellen. A városnézés a koloniális stílusban épült piacon ér véget. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre két átszállással (Phnom Penh-Szingapúr 20:35-23:35, Szingapúr-Dubaj 00:30-04:45)

március 12. szerda
Továbbutazás Budapestre, megérkezés kora délután (Dubaj-Budapest 10:35-13:35),

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Hanoi és Phnom Penh-Budapest útvonalon, odaúton egy-, visszaúton két átszállással az Emirates járataival, turista osztályon
  • Repülőjegy Hanoi-Danang, Hue-Ho Chi Minh-város, Ho Chi Minh-város-Siem Reap útvonalra, turista osztályon
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 20 kg/db) és egy kézipoggyász (max. 7 kg, max. 50×37×25 cm) minden járaton
  • Szállás tizenöt éjszakára a program szerint négycsillagos szálláshelyeken és hajón, kétágyas szobákban
  • Reggeli
  • Két alkalommal ebéd
  • Két alkalommal vacsora
  • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
  • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

  • Vízumdíj (Vietnám és Kambodzsa) ügyintézéssel: 35 000 Ft /fő
  • Javasolt szervizdíj: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 20 fő.
  • A fakultatív program minimum létszáma: 15 fő.
  • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
  • A vietnámi vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
  • Vietnamban változatosan és jó áron tudnak étkezni ízlés szerint, amiben idegenvezetőnk segítségükre lesz az út során.
  • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Vietnam Airlines  lemondási szabályzata szerinti 195 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra