Ausztria karácsonyi köntösben

Úticél: Ausztria, Felső-Ausztria
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 2 éj
Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Indulás: 2024-11-29

 

Leírás:

?  Schönbrunni kastély udvarán adventi vásár
?  Salzkammergut ékszerdoboza, Hallstatt
?  Linz, Európa volt Kulturális Fővárosa

Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN - MISKOLC, PÉCS) - BUDAPEST - SCHÖNBRUNN - STYER - SANKT VALENTIN

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből (Miskolcról), és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Ausztriába, ahol először a híres barokk stílusú Schönbrunni kastélyt tekinti meg a csoport. A versailles-i mintára készült palota termei minden látogatót elkápráztatnak. Már itt is láthatjuk, hogy az osztrákok milyen fontosnak tartják az Adventet. A kastély környéke bővelkedik szebbnél-szebb ajándékokat árusító pavilonokkal. Ezt követően egy buszos városnézés, majd séta keretében a belváros nevezetességeinek megtekintése következik: Opera, Kärntner Strasse, Szt. István székesegyház, Graben, Burg, Parlament. Nagy élmény a Városháza előtt díszesen kivilágított adventi vásár. Itt feltétlenül meg kell kóstolni a híres Glühweint (forralt bort), vagy a forró puncsot. Délután folytatjuk utunkat Styerbe. A város több mint 1.000 éves. Itt is nagyon nagy hagyománya van az advent megünneplésének. Először a várostól néhány kilométerre fekvő Christinkindet, Ausztria betlehemi jászolkészítő fővárosát keressük fel. A mestereknek a téli holtszezonban kiegészítő keresetre volt szükségük, ezért kezdtek el jászlakat építeni. A legdöbbenetesebb teljesítmény a múlt században élő Karl Klaudáé, aki közel negyven éven keresztül építette remekművét, egy ma is megtekinthető mechanikus jászolt. Háromszáz figuráját fogaskerekek, bicikliláncok mozgatják, míg a háromkirályok járnak körbe a zenére. A hely híres búcsújáróhely is. A legenda szerint a város nevét adó viaszfigura, mely Krisztust gyermekként ábrázolja, egyszer segített kigyógyítani betegségéből egy epilepsziás beteget. Christinkind a postahivataláról is nevezetes. Az osztrákok ennek a városnak postahivatalán keresztül küldik karácsonyi képeslapjaikat, leveleiket, mivel különleges pecséttel érkezik meg, az itt feladott küldemény a címzetthez. Szintén érdekes, hogy itt létesült Ausztria első Karácsony Múzeuma is. Adventkor kisvonat is szokott közlekedni a településen. Ezt követően megyünk Styer központjába. A főterén található faházikókban helyi csecse-becsék mellett hagyományos ételek, italok is megtalálhatóak. A rokokó Városháza és a Plébánia templom is a belváros ékesége. Ezeket is felkeressük. Ezután Sankt Valentinban lévő szállásunkra megyünk, ahol fakultatív vacsora. (2 éj)

2. NAP: SANKT VALENTIN - GMUNDEN - BAD ISCHL - HALLSTATT

Ezen a napon folytatjuk Közép-Ausztria megismerését. Styert elhagyva a Salzkammergut-vidékére indulunk. Először Gmunden városát keressük fel. A Traunsee északi partjánál található város már a Monarchia idején is kedvelt üdülőhely volt. Ismert a zöld-fehér gmundeni kerámia, melyből készült alkotások a városban több esetben is látómezőnkbe kerül. Érdekes a Traunseebe nyúló Schloss Ort, egy kastély, melyet híd köt össze a központtal. A déli órákban folytatjuk utunkat Bad Ischlbe, mely egy sütemény névadója és egyben Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta, mely során az elegáns palotákat le is tudjuk fényképezni. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert, mely elnevezését a településről kapta. Ez volt a császár egyik kedvenc süteménye is. Folytatva utunkat délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb településének ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a Hallstatti-tóra és az azt övező hegyekre. Programunk befejezés után visszautazunk Sankt Valentinbe.

3. NAP: SANKT VALENTIN - LINZ - MELK - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után Felső - Ausztria fővárosát keressük fel. Linz nem véletlenül volt Európa Kulturális Fővárosa is. Először a belvárosban forgolódunk, majd az adventi vásárban nézelődhetünk. A szabadprogram után folytatjuk utunkat és Ausztria egyik legfontosabb egyházi épületegyütteséhez, Melkbe visz autóbuszunk. Megtekintjük a mesés Benedek-rendi apátság belső udvarát, múzeumszobáit, templomát. Ezen a helyen több mint 900 éve élnek szerzetesek. Az apátság templomát néhány éve szépen felújították. A barokk stílusú homlokzatán Szent Péter és Szent Pál szobra látható. A templombelső legfőbb látványosságai a freskók, a szószék és a főoltár. A látogatás után, Melket elhagyva a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, ahova a várható érkezés 20:30 körül. Megérkezésünket követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, templom felőli oldal, kb. reggel 6:30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Orlen benzinkút, kb. reggel 5:15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:30
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4:15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 7:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:45

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra