Elzász adventi pompában

Úticél: Svájc, Basel
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 2 éj
Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Indulás: 2024-12-11

 

Leírás:

?  Adventi pompában tündöklő városok
?  Elzász leghíresebb városa, Colmar
?  Ízelítő Svájcból: Bázeli városnézés
?  Vonatozás Franciaországban

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BÁZEL - MULHOUSE

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban elutazunk Budapestről Bázelba. Érkezést követően vonattal Mulhouse-ba utazunk tovább, ahol szállásunk lesz az út során (2 éj). Lepakoljuk csomagjainkat, és a nap további részében a város látnivalóival ismerkedünk meg: Városháza, Saint-Étienne Templom és a Place de la Réunion. A város Elzász déli részének fővárosa, a közelben találhatóak a híres borutak. A közös városnézés végén szabadprogram az adventi vásárban.

2. NAP: MULHOUSE - COLMAR - MULHOUSE

Reggeli után vonatra szállunk és elutazunk a ,,legelzászibbnak" tartott városba, Colmarba. A város ilyenkor karácsonyi díszbe öltözik, a házakat és a boltok kirakatait is feldíszítik. Sötétedéskor fényjáték világítja meg a gazdag építészeti emlékeket őrző városrészeket. Öt karácsonyi vásár is található a városban: Places des Dominicains, Place Jeanne d'Arc, Place de l'Ancienne Douane, Place des 6 Montagnes Noires & Ko?fhus. Sétálunk a történelmi óvárosban és végigmegyünk híres sétálóutcáján is. Programunk végén visszautazunk Mulhouse-ba. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: MULHOUSE - BÁZEL - BUDAPEST

Franciaországot elhagyva átutazunk Bázelba, Svájc harmadik legna­gyobb városába. A város rendkívül gazdag kulturális látnivalókban. A várost a Rajna két részre osztja, melyeket 6 híd köt össze. A bal parton található Grossbasel, a kulturális és kereskedelmi központ, mely magába zárja az Óvárost, annak csendes utcáival, izgalmas antik üzleteivel, hangulatos kis bisztróival. Legszebb látnivalói közé tartozik a Münster és a Városháza. A városban két nagyobb adventi vásár található: a Münsterplatzon és a Barfüsserplatzon. Szabadprogram keretében lesz lehetőségünk karácsonyi díszeket venni vagy megkóstolni a helyi ízeket. Programunk végén kimegyünk a repülőtérre, majd a késő délutáni órákban hazautazunk Budapestre.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel, Vonattal

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra