A Gangesz szentélyei és az Aranyháromszög ***

Úticél: India, Delhi
Szállás típus: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 11 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2025-02-06

 

Delhi - Jaipur - Agra - Taj Mahal - Khajuraho erotikus templomai - Varanasi

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.

 

2. nap: ... Delhi

Érkezés a reggeli órákban, reggeli, ahol lehetőség nyílik átöltözni, majd felfedezzük India fővárosát. Visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely ,,az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye". Felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét, bejárjuk riksával a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit. Szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megnézzük Mahathma Ghandi egykori lakóházát. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora, szállás Delhiben.

 

3. nap: Delhi - Jaipur

Reggeli, majd megtekintjük a Qutab Minart, amely az egyik legismertebb és legkarcsúbb torony a világon. A Qutab Minar, melyet a Hindusztán hetedik csodájának is neveznek, egy a világ örökségeként is számon tartott egykori minaret, és a közelében áll az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlop. Meglátogatjuk a Lótusz- templomot, délután utazás Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.

 

4. nap: Jaipur

Reggeli után városnézés Jaipurban. Fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal), amelyet Rajasthanban még a XVIII. században Pratap Singh maharadzsa építtetett. Ellátogatunk az Amber palotához, a magasan a tó felett emelkedő építményhez, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palotát és felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart. Vacsora, szállás Jaipurban.

 

5. nap: Jaipur - Fathepur Sikri - Agra

Reggeli után indulás Agrába. Útközben megállunk Fathepur Sikriben, a szellemvárosban, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. Akkoriban a mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve még Londonnál is jelentősebb városban rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult a látogató szeme elé. Érkezés Agrába. Vacsora, szállás Agrában.

 

6. nap: Agra - Taj Mahal

Kora reggel látogatás Agrában. Egy Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük időnket. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak állhatatos szerelme jeléül. ,,Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer." Később bejárjuk az Agra Erődöt. Az impozáns erőd a Yamuna folyó partján fekszik, a Mughal időszak kézműves munkáját dicséri. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.

 

7. nap: Agra - Jhansi (vonattal) - Orchha - Khajuraho

Reggeli, majd indulás a pályaudvarra és elutazás Agrából Jhansiba. Érkezés Jhansiba, majd innen továbbutazunk Khajurahoba, útközben Orchhában állunk meg a Betwa folyó partján, és felkeressük legszebb templomait. A Budela stílusú építészet fellegvára pompázatos szépségével rabul ejti a látogatót. Tovább folytatjuk utunkat Khajurahoba. Vacsora, szállás Khajurahoban.

 

8. nap: Khajuraho

Reggeli után városnézés. Megismerkedünk a világhírű zarándokhely, Khajuraho misztikus és gyönyörűséges templomaival, melyek India egyik leglátogatottabb emlékei. A Világörökség részét képező templomokat 950 és 1150 között építették, amikor a tantrikus hagyományok elfogadásra kerültek. A hely különlegességét az adja, hogy a templomok fala erotikus domborművekkel van díszítve, emiatt Káma Szutra templomokként is emlegetik őket. Vacsora, szállás Khajurahoban.

 

9. nap: Khajuraho - Varanasi

Reggeli a szállodában, majd pihenő megállókkal, autóbusszal utazás Varanasiba, mely India egyik szent városa és a világ egyik legrégebbi lakott települése. Érkezést követően a szobák elfoglalása. Vacsora, szállás Varanasiban.

 

10. nap: Varanasi

Reggelit követően ellátogatunk Sarnath-ba - Gautama Buddha itt tanította először a Dharmát; megnézzük a Damok sztúpát, a Dharmarji Ka sztúpát és a főszentélyt. Az Indiai Mahabodhi Társaság a közelmúltban épített egy Viharát, amelynek a belső freskói megismertetnek bennünket India különböző részeinek a történelmi, építészeti és kulturális örökségével. Kora este egy egyedülálló hindu ceremónia, a Ganga Aarti részesei lehetünk, mely során vallási énekek kíséretében szent tüzeket gyújtanak a Gangesz folyó partján. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Varanasiban.

 

11. nap: Varanasi - Delhi

Kora reggel csónakázás a Szent Gangesz folyón. Visszaérkezés a csónakkirándulásról, reggeli, majd ezt követően városnézés a hindu vallás szent városában, Varanasiban, régi nevén Benáreszben. ,,Benáresz vénebb a történelemnél, vénebb a hagyománynál, vénebb még a legendánál is - és kétszer olyan vénnek látszik, mint mindhárom együttvéve" - írta róla Mark Twain. Megtekintjük a Bharat Mata-, Durga templomokat és a Banaraas Hindu Egyetemet. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Varanasiból Delhibe, este vacsora. Szállás Delhiben.

 

12. nap: Delhi - Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

 

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

-        Qutab Minar

-        Jantar Mantar

-        Fathepur Sikri

-        Taj Mahal

-        Agra Erőd

-        Khajuraho műemlékegyüttese

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 220 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 220 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Ajánlott borravaló: 7 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó ár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- közlekedés külön autóbusszal, belföldi repülőjárattal, vonattal, csónakkal, riksával

- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3* - 4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

 

 

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra