KARÁCSONYI varázslat a Magas-Tátrán

Úticél: Szlovákia, Magas Tátra
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Választható
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 éj
Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Indulás: 2024-12-28

 

Tartson velünk a téli élményekben dús, hétvégi bakancstúránkra, a karácsonyi időszakban a csodaszép Magas-Tátrába! A nappali órákban profi túravezetőkkel bejárjuk a Tátra szebbnél-szebb havas tájait, megnézzük a Jégtemplomot, a Tarajka-vízesést, és a Csorba-tavat,  majd ahogy sötétedik megcsodáljuk ünnepi ruhába öltözött városait: Lőcse, Szepesszombat és Ótátrafüred! 2 nap 2 élmény: TÚRA és KULTÚRA!  

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!

Szállás: Magas-Tátra térségében, zöld környezetben, hotel 3*. Szobák: 2-3 ágy, fürdőszoba, ingyenes WiFi, Tv. Egyágyas szoba: 1 ágy, de felszerelése azonos.  

Ellátás: 1 svédasztalos reggeli; felár ellenében svédasztalos vacsora (ajánlott).

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok).

Időpont:
2024. december 28-29.

Program:
1. nap -  Csorba-tó és Solisko-csúcs, Lőcse, Szepesszombat
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Déli órákban érkezés a szlovák Magas-Tátra legismertebb és leglátogatottabb tátrai tengerszeméhez, a Csorba-tóhoz. Akik nagyobb magasságokba vágynak, ülőfelvonóval (térítés ellenében) felmehetnek a tó fölé magasodó csúcsra (1830 m), a Solisko-ra. Csodás látványban részesülnek a környező szikla óriásokra, völgyekre és élvezhetik a fehér hó látványát egy kellemes havasi séta mellett. A csúcsról leereszkedve, irány a Szepesség leghíresebb városa, Lőcse. A történelmi belváros a Világörökség részét képezi, szépségét pedig, a csaknem teljesen fennmaradt, városfalak ölelik körbe. A város közepén a Szt. Jakab templomba látogatunk, mely az egyik legnagyobb és egyedi fából készített oltárral dicsekszik. A nap utolsó állomása Szepesszombat, mely a legmesésebb szepességi város a maga kontytetős házaival, ünnepi diszben még szebbek. Itt az ideje a szállás felé utazni és a finom, meleg vacsorát elfogyasztani. 

2. nap - Ótátrafüred, Tarajka, Jégtemplom, Óriás-vízesés, Tarpataki-vízesés
Ízletes reggeli után irány a Tátra központi részen található városa, Ótátrafüred. A település igazi fellendülése a XIX. századból ered és az itt fakadó víznek köszönheti. Majd a Tarajkai csúcs (1285m) a cél. Sétálva kapaszkodunk fel a hegyre, vagy fogaskerekűvel (térítés ellenében), mellyel röpke 7 perc alatt érünk fel (ezt a helyszínen túravezetőnk dönti el, az időjárás függvényében). Itt a Tarajkai csúcson látható a minden évben kialakított Tátrai jégtemplom. Világhírű mesterek több tonna jégből készítenek egyedi kiállítást, melyet mi is megnézünk. Majd, egy téli élményekben gazdag séta keretében nekivágunk a havas utakon, az Óriás - vízesésig. Útközben egy menedékházban megállunk egy forró teára, mely még meghittebbé varázsolja a pillanatot. Amennyiben a terepviszonyok engedik, az erdőben szerpentineken ereszkedünk le a Tarpataki-vízesésekhez. Innét egymás követik a szebbnél szebb vízesések. Tarajkát elhagyva rátérünk a lefelé induló turistaútra és ezzel zárjuk ezt a kellemes és élményekben gazdag kirándulást ebben a páratlan környezetben, a Magas-Tátra vadregényes tájain. Ha a hó mennyisége engedi, akár szánkóval is visszatérhetünk a Tarajkáról, valóban egyedi élmény (térítés ellenében). Buszunkra szállva irány Magyarország! Visszaérkezés késő esti órákban. 

A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt! A túra nem túl megterhelő egy gyalogláshoz szokott személynek! 

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Magas-Tátra környékén az időjárás igen változékony, ezért az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Nagyon fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet. Javasolt a magasszárú, vízálló és meleg bakancs illetve csúszásgátló.

Időjárás: téli, hideg és havas időre kell számítani. A Magas-Tátra időjárása kimondottan változékony. Napsütéses időben igazán kellemes és csodás túrázni, de akár -15 °C fokra is csökkenhet a hőmérséklet, erős szél, sűrű hóhullás, hóvihar, köd és jegesedés is nehezítheti a túrát. 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

KARÁCSONYI varázslat a Magas Tátrán 2 nap / 1 éj 2024. 
ELŐFOGLALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG!
Reggelivel / fő  12.28 - 12.29.
Felnőtt 49 900 Ft/fő (125 Eur/fő)
Gyermek 15 évig  46 900 Ft/fő (120 Eur/fő)
Egyágyas felár 5 900 Ft/fő (15 Eur/fő)

Figyelem! Társítási lehetőség csak félpanziós ellátással 2 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2 ágyas szobában.

Vacsora (svédasztalos): 4 500 Ft/fő  (12 EUR/fő).

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 10 EUR/fő

Belépők és felvonók a helyszínen: kb 60 -70 Eur/fő.

Minimum létszám: 35 fő.
A programváltozás jogát fenntartjuk! 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat, üdülőhelyi díjat és a belépőket, valamint a felárakat.

Beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt

BBP mellett célszerű az EU egészségügyi kártyát is kiváltani és az utazásra magukkal vinni!


vissza az előző oldalra