Brazília és Argentína az Iguazú-vízeséssel, Uruguayi villámlátogatással és tengerparti pihenővel

Úticél: Brazília, Körutazás Brazíliában
Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 12 éj
Típus: Egzotikus út, Kombinált nyaralás, Kultúra és történelem, Körutazás, Természeti csodák
Indulás: 2025-01-30

 

csoportos körutazás

Rio de Janeiro bakancslistás látnivalói és a lélegzetelállító Iguazú-vízesés ezernyi csodája mellett fedezzen fel velünk mesés koloniális kisvárosokat, kóstoljon bele az argentin pampák farmjainak hangulatába, élvezzen néhány pihenőnapot az Atlanti-óceán tengerpartján! A két dél-amerikai ország „kötelező” látványosságait megfűszereztük: uruguayi kitérő, riói favelalátogatás, autentikus argentin tangóest és” gaucho” show, trópusi szigeteket érintő hajótúra varázsolja kerekké az utazást!

 

 

Előfoglalási kedvezmény:

4 hónappal indulás előtt: 50 000 Ft/fő

 

Dátum: 2025. január 30 - február 12.

Időtartam: 14 nap/12 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 14-15 óra menetiránytól függően

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban

Ellátás: reggeli, 3 ebéd, 1 vacsora

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 16 fő

 

Brazília és Argentína az Iguazú-vízeséssel, Uruguayi villámlátogatással és tengerparti pihenővel ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Utazás Rio de Janeiróba
Elutazás Budapestről kora reggel, amszterdami átszállás után érkezés Rio de Janeiróba helyi idő szerint késő délután. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása, pihenés a hosszú repülőút után. Szállás Rio de Janeiróban (3 éj).

 

2. nap: Rio de Janeiro reggeli
Reggeli után egész napos városnézés Rióban: kirándulás a Corcovado-hegyre a Megváltó Krisztus szobrához, amely a világ egyik legismertebb és legtöbbet látogatott emlékműve. Kedvező időjárás esetén lélegzetelállító kilátás tárul elénk innen a városra és a környező híres tengerpartokra. A kirándulás érinti a csodaszép Tijuca esőerdőt is, amely Földünk egyik legnagyobb városi erdeje. Panoráma-városnézés a belvárosban, majd a domboldalon fekvő, hangulatos Santa Teresa városrészbe látogatunk. A bohém, művészek által kedvelt, kanyargós, macskaköves utcák szabdalta negyed máig megőrizte kisvárosias hangulatát, a 19. századi paloták között pedig még jár Rio utolsó villamosa.

 

3. nap: Rio de Janeiro reggeli
Folytatjuk az ismerkedést Rióval. Délelőtt dzsiptúrára indulunk egy favelában, hogy képet kapjunk a tipikus helyi szegénynegyedekről, ahol a város lakosságának közel harmada él. Megcsodálhatjuk a domboldalakra épült városrészből nyíló csodás kilátást, miközben bepillantást nyerünk a helyi közösség mindennapjaiba. Délután kabinos felvonóval utazunk a Guanabara-öböl közepén fekvő Cukorsüveg-hegyre, ahonnan ismét elénk tárul a világ egyik legszebb városának felejthetetlen panorámája, majd sétát teszünk Rio de Janeiro 19. század elején alapított botanikus kertjében.

 

4. nap: Paraty reggeli
Délelőtt autóbuszba szállunk és a Dél-Atlanti-óceán partján fekvő Paratyba utazunk. Sűrű dzsungellel borított hegyek előterében, mesés tengerpartok között fekszik Paraty, Brazília egyik legjobb állapotban fennmaradt koloniális városa. Délután séta a városközpont macskaköves utcáin, a 16. századi épületek között, látogatás a település barokk templomjainál. Szállás Paratyban (3 éj).

 

5. nap: Paraty reggeli, ebéd
Reggeli után hajókirándulás a Paraty közelében fekvő trópusi szigetekre és tengerpartokra. A nap folyamán lehetőség nyílik úszni, snorkelezni a kristálytiszta vízben és egy finom ebédet is elfogyaszthatunk majd a fedélzeten.

 

6. nap: Paraty reggeli
Egész napos szabad program, pihenő. Élvezzék a tengerpartot, a mesés környezetet!

 

7. nap: Sao Paulo, Foz do Iguacu reggeli
Délelőtt autóbusszal Sao Paulóba utazunk, ahol panoráma-városnézés keretében ismerkedünk a város legfontosabb látnivalóival, majd transzfer a repülőtérre, elutazás az Iguazú-vízeséshez. Érkezés, szálláshely elfoglalása. Szállás Foz do Iguacuban (3 éj).

 

8. nap: Iguazú-vízesés reggeli
Látogatás az Iguazú-vízesés brazil oldalán, ahol bár a vízesések kisebb része található, de innen csodálhatjuk meg az argentin oldal vízeséseinek fantasztikus látványát. Távolról megtekintjük a híres Itaipu-gátat, ami a világ legnagyobb vízi erőműve.

 

9. nap: Iguazú-vízesés reggeli
A mai napon a vízesés argentin oldalára látogatunk el, a sétánk során a vízeséseket az alsó és a felső sétautakról is megcsodálhatjuk. A könnyű túra az esőerdőben, orchideák, broméliák között, kisebb vízesések közelében vezet az U alakban lezúduló Garganta de Diablo (Ördögtorok) vízeséshez.

 

10. nap: Buenos Aires reggeli, vacsora
Kényelmes reggel után transzfer a repülőtérre, utazás Buenos Aires-be. A szálláshely elfoglalása, majd este tangóest: show-műsorral egybekötött vacsora – fedezzék fel a leghíresebb argentin tánc születését és fejlődését. Szállás Buenos Airesben (3 éj).

 

11. nap: Colonia del Sacramento reggeli, ebéd
Reggeli után transzfer a kikötőbe, gyorskomppal utazás Colonia del Sacramentóba, Uruguay egyik legrégibb városába, melynek történelmi városközpontja az UNESCO Világörökség része. Sétát teszünk a történelmi negyedben, a kanyargós utcákon, megtekintjük az idők folyamán elpusztult hajdani erőd helyreállított kapuját és ebédelünk a városban, majd komppal visszatérünk Buenos Airesbe.

 

12. nap: Santa Susana Ranch reggeli, ebéd
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az argentin vidék színe-javát képviselő Santa Susana Ranchra. Ar argentin pampák világába kínál bepillantást a mai nap, a romantikus „gauchók”, tehénpásztorok életével, szokásaival ismerkedünk a helyszíni folklórprogram során. Az ebéd tipikus argentin barbecue lesz, felvillantva a helyi kulináriát és ízeket.

 

13-14. nap: Buenos Aires reggeli
Egész napos felfedezőtúrára indulunk Buenos Airesben. A nyüzsgő latin-amerikai város főbb látnivalói a Május tér és a Casa Rosada épülete, a világ legszélesebb, mintegy 140m-es sugárútja, az Avenida 9 de Julio a 68 m magas obeliszkkel, a színes házairól ismert, népszerű La Boca negyed, a színházakkal, luxusszállodákkal, kávézókkal tarkított elegáns Recoleta negyed és a világ egyik legérdekesebb temetőjének tartott Recoleta temető a gyönyörű mauzóleumokkal. Este transzfer a repülőtérre, párizsi átszállással hazautazás, érkezés Budapestre másnap este.

 

A programok sorrendje változhat.

 

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Részvételi díj 2 fő részére Ft/fő Létszám /fő Összesen Ft/2 fő
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (2 %)
1 789 000 2 3 578 000
Repülőtéri illeték kb. 198 000 2 396 000
Teljes csomagár 2 fő részére 3 974 000

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek,repülőtéri illeték kb. 198 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 50 USD /fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 260 000 Ft/fő

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 4 hónappal az indulást megelőzően 50 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk. A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 


vissza az előző oldalra