VILÁGÖRÖKSÉGEK ÉSZAK-SPANYOLORSZÁGBAN ***

Úticél: Spanyolország, Baszkföld
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 7 éj
Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Indulás: 2025-05-07

 

Leírás:

Csoportos körutazás Baszkföld, La Rioja, Kantábria, Asztúria és Kasztília tájain magyar idegenvezetéssel

Bilbao - Gaztelugatxe - San Sebastian - Rioja - Burgos - Leon - Oviedo - Covadonga - Cangas de Onis - Potes - Santillana del Mar - Santander - Castro Urdiales- Bilbao

1. nap o Bilbao

Elutazás repülőgéppel Budapestről, majd érkezés menetrend szerint a bilbaói repülőtérre. Transzfer a szállodába, ahol két éjszakai szállás.

2. nap o Gaztelugatxe - San Sebastian

Reggeli után utazás a Gaztelugatxe - félszigethez. A sziklás félszigetet egy keskeny sáv köti össze a szárazfölddel, tetején pedig egy X. századi remetelak található. A közkedvelt látványosság a Trónok harcában is feltűnt, a Dragonstone vár helyszíneként szolgált. Ezután utazás tovább keleti irányba, a filmfesztiváljáról is híres gyönyörű fekvésű San Sebastian meglátogatása. Városnézés a ,,mini Riónak" is nevezett, gyönyörű fekvésű városban. A La Concha öböl mentén fekvő város zöldellő hegyeivel, kagyló alakú öblével, arany homokú strandjaival lenyűgözi a látogatót. Az óváros - a Parte Vieja -, a Centro Romántic sétáló és bevásárló utca, a szecessziós homlokzatú lakóházak megtekintése kívülről. A belváros hangulatos utcái a baszk konyhák világhírű helyszíneiként is ismertek. Este szállás Bilbaóban.

3. nap o Bilbao - La Rioja borvidék - Burgos

A délelőtt folyamán utazás a La Rioja-hoz, Spanyolország legismertebb borvidékéhez. Borai nemzetközi szinten is kiemelkedők. Fakultatív program: egy helyi borászat meglátogatása borkóstolóval. Ezután utazás tovább Burgos-ba, ahol a Szent Jakab Út is áthalad, ennek köszönhetően évente több ezer zarándok fordul meg a városban. A város gazdag látnivalókban: UNESCO világörökség részét képző gótikus stílusú katedrális, St. Maria tér, San Nicolás de Bari templom, Arco de Santa María, Cordón Ház: itt fogadta a királyi pár Kolumbusz Kristófot felfedezőútja után, Mío Cid tér, Santa Maria la Real de Las Huelgas monostor, burgosi vár, a város központjaként számontartott Plaza Mayor megtekintése kívülről. Este szállás Burgos városában.

4. nap o Burgos - Leon - Oviedo

Reggeli után utazás Leonba. A városnézés folyamán a Plaza Mayor és az ott található városháza, a gótikus katedrális, a Szent Izidor bazilika, a Guzmanes-palota, a Gaudí által tervezett Casa Botines, a román stílusú Nuestra Senora del Mercador templom és a Convento de San Marcos megtekintése kívülről. Utazás tovább a hegyekkel övezett középkori Oviedóba, ahol városnézés: San Francisco park, a helyi sajtokat és cidereket kínáló El Fontán piac, Oviedo katedrális, UNESCO világörökség részét képző IX. századi La Foncalada szökőkút, cider házakat felsorakoztató Calle Gascona megtekintése kívülről. Szállás Oviedóban.

5. nap o Oviedo - Covadonga - Cangas de Onis

Délelőtt szabadprogram Oviedóban. Ezután indulás a Covadonga bazilikához. Az impozáns XIX. századi bazilikát erdőkkel borított hegyek veszik körbe, aminek köszönhetően lenyűgöző látványt nyújt. A Reconquista idejében is fontos szerepet töltött be a település, itt sikerült elsőnek győzelmet aratnia a keresztény hadaknak a mórok felett. Covadonga után utazás Cangas de Onisba. A hegyvidéki település a Picos de Europa Nemzeti Park mellett helyezkedik el, számos túraútvonal érhető el innen. Este szállás Cangas de Onisban.

6. nap o Cangas de Onis - Potes - Santillana del Mar - Santander

A reggeli után utazás a nemzeti park területén található hangulatos kis településre, Potes-ba. A folyók és patakok összefolyásánál létrejött hegyvidéki településen több híd és történelmi épület is található. Potes meglátogatása után a Picos de Europa Nemzeti Park elhagyása és utazás Santillana del Marba. A település a középkori tornyokról és reneszánsz palotákról, illetve az UNESCO világörökség részét képző román stílusú Santa Juliana templomról híres. Körülbelül 5 percre található Santillana del Mar-tól az Altamira-barlang, ahol az őskor legismertebb falfestményei tekinthetők meg és az UNESCO világörökség része. Utazás tovább Santanderbe, szállás a városban.

7. nap o Santander - Castro Urdiales - Bilbao

Délelőtt Santander városának felfedezése. A modern tengerparti város homokos tengerpartjairól, XIX. századi épületeiről és élénk piacairól híres. A városnézés során a Sardinero kaszinó, a Magdalena-félsziget és a rajta található Magdalena palota, az Este piac, a Porticada tér, a gótikus katedrális és a városháza megtekintése kívülről. A városnézés után indulás Bilbaóba. Útközben Castro Urdiales egykori halászfalu megtekintése. A város fő nevezetességei egy dombon helyezkednek el: a gótikus Santa María templom és a középkori Santa Ana vár. A település értékeinek megtekintése után utazás Bilbaóba, szállás a városban.

8. nap o Bilbao - Budapest

Reggeli után Bilbao felfedezése. A város számos látványossággal büszkélkedik, mint például a Guggenheim Múzeum, Szent Jakab-katedrális, San Antón templom, Szent Miklós templom, Plaza Nueva, Arriaga színház, Zubizuri gyaloghíd, Begona bazilika. A Bilbao melletti Portugaleteben található Vizcaya függőhíd meglátogatása, amely az UNESCO világörökség része és egyben a világ legrégebbi függőhídja, amit a mai napig használnak. A városnézés után indulás a bilbaói repülőtérre és utazás repülőgéppel Budapestre.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Az ár tartalmazza:


  • Utazás repülőgéppel Budapest - Bilbao - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal és 1 db kézipoggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:


  • útlemondási biztosítás

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • borravalók

  • fakultatív program (minimum létszám 12 fő)
    o La Rioja borvidéki borkóstolás


vissza az előző oldalra