Téli barangolások Zakopanéban

Úticél: Lengyelország, Zakopane
Szállás típus: Panzió
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 2 éj
Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Indulás: 2025-02-14

 

Tartson velünk egy hosszú hétvégi, téli élményekben dús bakancstúrán a csodaszép lengyel Magas-Tátrában! Profi túravezetőkkel bejárjuk a szebbnél szebb havas tájakat, megismerkedünk a Zakopane téli öltözetben tündöklő zugaival, majd, ahogy sötétedik részt veszünk egy fantasztikus, fáklyás szánozáson, vacsorával egybekötve! Természetesen, a kalandvágyóknak a Kasprowy-csúcs sem marad ki! Higgye el, ezt kár lenne kihagyni!

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!

Szállás: Zakopane központ közelében,  jó minőségű panzió.  Szobák: 2 ágyas (pótágyazható) szobák, fürdőszoba, ingyenes WiFi. Egyágyas szoba: 1 ágy, de felszerelése azonos. 

Ellátás: 2 félpanzió (svédasztalos reggeli és 1. nap menüvacsora,  2.nap menüebéd)

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok), Vác.

Időpont:
2025.február 14-16. 

Program:
1. nap - Zakopane
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Szlovákián áthaladva, érkezés Zakopaneba, a kora délutáni órákban. Zakopaneba érve, először az egyik legismertebb templomot nézzük meg,  a Fatima Szűzanya templomot. Idegenvezetőnket követve, a városnézés alkalmával megimerkedünk a város látnivalóival. Természetesen az ismert Krupówki sétálóutca sem maradhat ki. Az utca mentén található számos vendéglátóhely, ajándékbolt, sport- és ruházati üzlet mellett, itt található a Tátra Múzeum, a Tátra udvar, valamint a neoromán Szent Család plébániatemplom. Az utca középső részéről különösen szép kilátás nyílik az alvó lovagra, a legendás Giewont csúcsára. Akinek kedve támad, a hólabirintusba, vagy fordított házba is bemehet (mindegyik belépős). Szállásunk felé veszünk irányt, ahol finom korai vacsora vár minket. Vacsora után, teli energiával, gyalogosan nekivágunk a Zakopáne központja felé, akinek kedve van, velünk tart!

2. nap - Dolina Koscieliska, fáklyás lovasszánozás és jellegzetes vacsora
Ízletes reggeli után egy rövid időre buszra szállunk, majd a  csodaszép Koscielisko völgybe indulunk, sétánk során gyönyörködhetünk  a téli Tátrában. A völgy a nemzeti parkhoz tartozik, melynek belépőjegye a helyszínen fizetendő (kb. 15 PLN). Ha szerencsénk van, gyönyörű havas tájak, szikrázó napsütés, hideg és friss levegő teszi felejtehetetlenné az  élményt . Az út kb. 10 km-es csodás séta, melyet megszakítunk egy rövid pihenővel egy hegyi kunyhóban, majd visszatérünk a szálláshelyünkre, ebédre. Ebéd után, mindenki eldöntheti hogy pihenéssel tölti-e szabad idejét,  vagy besétál a központba, és a híres piac felé veszi az irányt, ahol a helyi kézműves termékek (jó minőségű bőráruk, fafaragványok, füstölt házi sajtok minden formában és ízesítésben, bőr papucsok, sapkák, gyapjú kesztyűk stb.) széles skáláját kínálják, vagy siklóval a Gubalowka hegycsúcsra utazik (térítés ellenében). Ezután egy fantasztikus fakultatív programra csábítjuk: Fáklyás lovasszánozás és vacsora egy jellegzetes helyi étteremben. Varázslatos érzés suhanni a szánnal a Zakopane környéki kanyargós ösvényeken, gyönyörködni a Tátrában. Hó hiányában fáklyás lovaskocsikázás a program! Finom helyi ételeket elfogyasztva visszatérünk a szállásra. Részvételi díj (lovasszánozás és vacsora): 45 Eur/ fő

3. nap - Kasprowy, Zakopane
Ízletes reggeli után kiköltözünk a szállodából, és merészebbek a Kasprowy csúcsra igyekeznek (1987m) minibuszokkal és felvonóval (térítés ellenében). Ha szerencsénk van, még hó is lesz, hogy teljes legyen az élmény! Itt az idegenvezetőnket követve , sétálunk a hegyvidék friss levegőjén, és élvezzük a fantasztikus panorámát. Visszatérve a városba, rövid szabad időt követően elbúcsúzunk  Zakopane városától. Akik nem mennek fel a Kasprowy csúcsra, az időt Zakopaneben töltik el. Kirándulásunk végén megtekintjük a fából faragott Jézus Szíve kápolnát, és az előtte elterülő panorámát. Továbbutazás Magyarországra, hazaérkezés a késő esti órákban.

A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt!  A túra átlagos fizikai állapotú embereknek nem túl megterhelő, pont kellemes! 

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Magas-Tátra környékén az időjárás igen változékony, ezért az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Nagyon fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet. Javasolt a magasszárú, vízálló és meleg bakancs illetve csússzásgátló.

Időjárás: téli, hideg és havas időre kell számítani. A Magas-Tátra időjárása kimondottan változékony. Napsütéses időben igazán kellemes és csodás túrázni, de akár -15 °C fokra is csökkenhet a hőmérséklet, erős szél, sűrű hóhullás, hóvihar, köd és jegesedés is nehezítheti a túrát. 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

TÉLI BARANGOLÁSOK ZAKOPANÉBAN 2025  3 nap/ 2 éj  
ELŐFOGLALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG! 
Félpanzióval/ fő 02.14 - 02.16. 
Felnőtt 79 900 Ft (205 Eur)
3. ágyon 12 évig  59 900 Ft (155 Eur)

Figyelem! Társítási lehetőség csak félpanziós ellátással 2 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2 ágyas szobában.

Egyágyas felár: 15 900 Ft/fő  (40 EUR/fő).

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 15 EUR/fő.

Fakultatív program (min 25 fő esetén):
Lovasszánozás és vacsora: 45 Eur/ fő
Kasprowy csúcs látogatása (minibusz + felvonó): 35 Eur/fő

Belépők a helyszínen:
- Nemzeti park belépő: kb 15 PLN - 2. napi sétán 
- Gubalowka siklóvasút
: kb 40-50 PLN/ fő oda-vissza
- Más belépők szabad időben látogatható, nem kötelező: kb. 50 PLN/fő

Minimum létszám: 35 fő.
A programváltozás jogát fenntartjuk! 

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanziót, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat, üdülőhelyi díjat, fakultatív programot és a belépőket.

A szlovák beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt
A lengyel beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt

BBP mellett célszerű az EU egészségügyi kártyát is kiváltani és az utazásra magukkal vinni!

Utasbiztosításról:
- Irodánknál a Colonnade/Atlasz biztosító utasbiztosítását lehet megkötni (Classic vagy Premium típus). 
- Utas biztosítás megkötése nélkül, vagy classic típus megkötésénél az útlemondási biztosítás önrésze 15%. 
- Útlemondási biztosításának önrésze (15%) kiváltható, amennyiben a megrendeléssel egyidőben megköti a prémium típusú biztosítást.
- ajánlatkérés/megrendelés esetén a kalkulátorban kiválasztható a biztosítás típusa!
BBP tájékoztató ITT, Útlemondási biztosítási nyilatkozat ITT.


vissza az előző oldalra